Maandag - Vrijdag 08:00 - 18:00

055 20 98 50

e-mail adres

info@sidr.be

Jan van Nassau 59

9600 Ronse

Lichaam, geest en omgeving zijn niet van elkaar te scheiden.
We kunnen ze apart beschrijven, ze kunnen echter niet los van elkaar, ze werken als één geheel samen.
Zo werken we ook samen in en met het team van Schot in de Roos.
De gezondheidscoach bekijkt samen met jou de volgende elementen:
• Invloed van stress
• Invloed van weerstand
• Invloed van je directe omgeving

STRESS
Als er steeds iets anders gebeurt in je leven dan je daadwerkelijk zou willen levert dat spanning op. Een korte periode van spanning kan je lichaam heel goed aan. Stresshormonen als adrenaline en cortisol worden geactiveerd. Je ademhaling gaat sneller, je hartslag gaat omhoog en je spierspanning neemt toe. Je lichaam maakt zich klaar om te vluchten of te vechten.
Maar wanneer spanningen langere tijd aanhouden, dan gaat het tegen je werken.
Je kunt dan te maken krijgen met o.a. sterke vermoeidheid, spierklachten, geen zin om iets te doen, eetproblemen, slaapproblemen, overmatig middelengebruik, een hoge bloeddruk, hartkloppingen.
Maar voor alles zijn er oplossingen.

WEERSTAND
Weerstand tegen wat er is. Je zou het anders willen. Zodra je weerstand voelt en je bent niet in staat om daarmee om te gaan, ben je geneigd om o.a. angst, boosheid, verdriet en frustratie weg te stoppen. Het onderdrukken van deze emoties hebben ook hun effect op het lijf, de geest en de omgeving.
Op het moment dat je iets doet wat je wil, dan zal je enthousiasme ervaren. Maar wanneer je geen plezier meer hebt in hetgeen je doet ,dan heb je minder energie.
Voor de duidelijkheid: niemand heeft hier schuld. Je bent niet “schuldig”. Het zit ook niet tussen je oren. Het betreft hier een onbewust proces dat zijn oorsprong veelal vindt in de angst om de verbinding te verliezen. De verbinding met die personen en omstandigheden waarvan we afhankelijk zijn en/of ervaren. Wanneer ons verlangen dan aangeeft dat we eigenlijk iets anders willen, dan kan het zijn dat we deze gevoelens gaan onderdrukken uit angst om te verliezen. Dat leidt onherroepelijk tot weerstand. 
Langdurige weerstand maakt dat we in rondjes draaien en niet verder kunnen realiseren wat we willen.
Maar voor alles zijn er oplossingen.

OMGEVING
De invloed van onze omgeving is niet te onderschatten. Zeker als we iets veranderen in ons leven zoals onze voedingsgewoonten, onze tijdsindeling waarbij beweging en tijd voor onszelf meer aandacht krijgen.
Samen gaan we na waar we op weerstand stoten, waar onze valkuilen, waar onze opprtuniteiten en stimulansen liggen en hoe we daarmee zo goed mogelijk kunnen omgaan.
Want voor alles zijn er oplossingen.

Praktisch : éénmaal per maand ongeveer 30’, na afspraak in de Klaproos, prijs: 15 Euro