Maandag - Vrijdag 08:00 - 18:00

055 20 98 50

e-mail adres

info@sidr.be

Jan van Nassau 59

9600 Ronse

Wist je dat we een beter resultaat bereiken als we naast aanpassingen in ons bewegingspatroon en stressreductie ook meer gaan bewegen en sporten.

Waarom verbrand je meer en sneller vet als je sport?

Spieren hebben energie nodig om goed te kunnen functioneren. Bij mensen die weinig bewegen wordt relatief weinig energie verbruikt door spieren, wanneer we veel eten en weinig bewegen treedt er een energieoverschot op. Dit overschot wordt meestal omgezet in vet.
Om het energieoverschot te verminderen kun je ervoor kiezen om minder en gezonder te eten en je kan meer gaan bewegen. Mensen die meer bewegen hebben minder last van het jojo-effect en kunnen meer eten zonder aan te komen. Net daarom werkt het vaak goed om meer te gaan bewegen als je wil afvallen.

Meer bewegen dus…Hoe?


De mogelijkheden om meer te gaan bewegen zijn eindeloos. Hieronder staan een aantal redelijk gemakkelijk uit te voeren manieren, om zelfs in een druk leven meer beweging in te lassen.


Tips om meer te bewegen


• Moet je ergens dicht bij huis zijn? Pak de fiets of ga lopen.
• Bel je veel? Ga in het vervolg rondlopen met de telefoon in je hand.
• Loop voor die ene brief apart naar de brievenbus (en combineer het niet met supermarkt-bezoek)
• Neem de trap in plaats van de lift
• Maak wat vaker schoon in huis, of ga buiten in de tuin aan het werk
• Was zelf je auto
• Stap een halte eerder uit de bus en loop het laatste stuk. Bus gemist? Loop vast door naar de volgende halte.
• Loop op het werk langs je collega ipv te bellen of emailen. Ditzelfde geldt ook voor familie en vrienden, ga er langs ipv ze te bellen!
• Ga dansen, dit kan zowel thuis zijn op je favoriete muziek,
• Ga vaker zomaar even wandelen, om je gedachten op een rij te zetten of bijv. tijdens de lunchpauze, om een frisse neus te halen.
• Zit je veel achter de pc? Neem een actieve ipv uitgezakte houding aan, hiermee train je de spieren van je rug en zie je er tegelijkertijd actiever en zelfverzekerder uit dan wanneer je hangt.


Meer bewegen door te sporten

Een voor de hand liggende manier om meer te gaan bewegen en af te vallen is natuurlijk door te sporten. Sporten is een bijzonder fenomeen, er zijn mensen die er bij zweren en er zijn mensen die het haten.
Ben je een sport hater, maar wil je toch beginnen? Bedenk dan dat beginnen vaak makkelijker is dan volhouden en doorgaan. Beginnen en al heel snel weer stoppen werkt vaak demotiverend met bijbehorende negatieve effecten op je gewicht. Begin daarom alleen met een sport als je zeker weet dat je het in elk geval een tijdje zal volhouden. Het kan hierbij helpen om samen te sporten of onder begeleiding.

Via ‘ Een Schot in de Roos’ gaan wij jullie helpen om op een gestructureerde en gezonde manier te bewegen en te sporten.
Doorbreek gewoontes! Wij werken er samen aan met jou!